IKP vahvassa roolissa Äänekosken biotuotetehtaan rakennusprojektissa

IKP

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre rakentaa uudenlaisen biotuotetehtaan Äänekoskelle Keski-Suomeen. Se on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, 1,2 miljardia euroa. Sen työllistävä vaikutus on yli 2 500 työpaikkaa koko arvoketjussa Suomessa, uusia työpaikkoja syntyy 1 500.

IKP:lle rakennusprojekti on merkittävä työllistäjä. IKP on toimittanut kohteeseen konepajaltaan äärimmäistä mittatarkkuutta vaativia isoja prosessiteknisiä laitteita, joita ovat mm. noin 900 tonnia painavat kuorimarummut ja ison mittakaavan hakesiilo.

IKP Group Oy:n asennus- ja kunnossapitoyhtiö IKP Service Oy:lle kohde on vähintään noin vuoden projekti useissa eri toiminnoissa. Merkittävimpänä niistä on noin 2000 tonnia painavat meesauuni sekä sen oheislaitteet.

IKP valikoitui toimittajaksi koska tilaajaorganisaatio halusi varmuuden toimitukseen ja tällöin kotimaiseen ja kokeneeseen kumppaniin luottaminen oli itsestään selvä ratkaisu.

Maailman ensimmäinen uuden sukupolven biotuotetehdas

Tehdas tuottaa korkealaatuisen sellun ohella monipuolisesti myös muita erilaisia biotuotteita, kuten mäntyöljyä, tärpättiä, biokomposiittia ja biokaasua, tuotekaasua ja rikkihappoa. Mahdollisia uusia, tuotannon sivuvirroista saatavia jalosteita ovat tekstiilikuidut ja ligniinijalosteet. Tehdas on suunniteltu alusta lähtien niin, että se mahdollistaa laajan ja monipuolisen tuotevalikoiman, jota valmistamaan syntyy ainutlaatuinen yritysten muodostama biotalouden ekosysteemi.

Biotuotetehtaan selluntuotannon kapasiteetti on 1,3 miljoonaa tonnia vuodessa. Biotuotetehdas aloittaa toimintansa vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä.

Lisätietoja:
Pentti Aula
toimitusjohtaja
IKP Group Oy
p. 0400 681 874
pentti.aula@ikp.fi